Οι kaplanon.galleries παρουσιάζουν

την ομαδική έκθεση 

με τίτλο «Μεγάλη Οθόνη»

Εγκαίνια: Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, στις 21:00

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, στις 9 το βράδυ, εγκαινιάζουμε (ταυτόχρονα) στις αίθουσες τέχνης «ena» & «kaplanon 5» καθώς και στους θερινούς κινηματογράφους VOX, Riviera & Aθηναία, την ομαδική έκθεση «Μεγάλη Οθόνη». Στην έκθεση θα παρουσιαστούν νέα έργα 29 ζωγράφων, που αποτυπώνουν τα εναπομείναντα και μη θερινά σινεμά της Αθήνας αλλά και σκηνές από σημαντικές ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Συμμετέχουν οι: Δημήτρης Αναστασίου, Ειρήνη Βογιατζή, Μάριος Βουτσινάς, Δικαία Δεσποτάκη, Μαρία Διακοδημητρίου, Φραγκίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Γιώργος Καρακάσογλου, Μηνάς Καμπιτάκης, Βούλα Καραμπατζάκη, Νικόλας Κληρονόμος, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Βασίλης Λιαούρης, Λίλα Μπελιβανάκη, Γεωργία Μπλιάτσου, Βιβή Παπαδημητρίου, Γεύσω Παπαδάκη, Κατερίνα Πέτρουλα, Αχιλλέας Πιστώνης, Θανάσης Ραχούτης, Γιώργος Σαλταφέρος, Νίκος Σίσκος, Μαρίνα Στελλάτου, Κατερίνα Χαδουλού, Αθηνά Χατζή, Νικόλας Χριστοφοράκης, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος & η Βιργινία Φιλιππούση.


Παράλληλα, με το ίδιο θέμα, θα εκτεθούν φωτογραφίες καταξιωμένων φωτογράφων.


Τα εγκαίνια θα γίνουν ταυτόχρονα ώστε ο επισκέπτης να παρακολουθήσει την ανάπτυξη της έκθεσης στους πέντε χώρους που θα παρουσιάζεται.
Η ιδέα της έκθεσης, η διοργάνωση και η επιμέλειά της είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Νίκου Βατόπουλου, Νίκης Παπαδάκη, Πέγγυς Ρίγγα και Ίριδας Κρητικού.


Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου και στην διάρκειά της θα παρουσιαστούν επιμέρους δρώμενα που θα ανακοινώνονται εγκαίρως!

Ο Νίκος Βατόπουλος γράφει για την έκθεσή μας:

«Η «Μεγάλη Οθόνη» είναι μία πύλη στο κινηματογραφικό παρόν και παρελθόν της Αθήνας. Για πρώτη φορά επιχειρείται μία οργανωμένη εικαστική απόδοση της κινηματογραφικής κληρονομιάς της πρωτεύουσας από δημιουργούς που βρίσκονται σήμερα στην ακμή τους. Τα έργα που προέκυψαν από αυτήν την ανάθεση, προστίθενται όχι μόνο στην εικαστική παραγωγή της εποχής μας αλλά και στην ιστόρηση της κινηματογραφικής Αθήνας, υλικό που θα είναι πολύτιμο και για τις επόμενες γενεές».